ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تحولات اوکراین|مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا ایالات متحده آمریکا

تحولات اوکراین|مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تلاش دولت ترامپ برای کنترل بر اقتصاد اوکراین، افزایش حملات ارتش اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه با وجود توافق آتش‌بس و هشدار وزیر خارجه مجارستان درباره اعزام حافظان صلح اروپایی به اوکراین، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "وال استریت ژورنال" در تحلیلی نوشته است که اوکراین قادر به پذیرش شرایط جدید توافق با ایالات متحده در زمینه بهره برداری از منابع طبیعی این کشور نخواهد بود.
در این تحلیل آمده است: «دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، امیدوار است که اوکراین به‌سرعت توافق‌نامه جدیدی را امضا کند که به موجب آن، واشنگتن اختیارات گسترده‌ای در زمینه اقتصاد متحد خود به دست می‌آورد. مشکل اینجاست که اوکراین تقریباً به‌طور قطع نمی‌تواند این شرایط را بپذیرد».
بر اساس اطلاعات این نشریه، توافق جدید نه تنها دسترسی واشنگتن به فلزات خاکی کمیاب اوکراین را فراهم می‌کند، بلکه به آمریکا اجازه می‌دهد از پروژه‌های اقتصادی کی‌یف در حوزه فلزات، نفت، گاز و سایر منابع طبیعی نیز بهره‌برداری کند. علاوه بر این، توافق‌نامه شامل پروژه‌های زیربنایی مانند بنادر و خطوط لوله نیز می‌شود.
روزنامه "وال استریت ژورنال" همچنین هشدار داده که شرایط آمریکا می‌تواند تنش‌های موجود در روابط را تشدید کند، به‌ویژه پس از درگیری لفظی اخیر میان ترامپ و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین. در صورت امضای این توافق‌نامه، اوکراین موظف خواهد بود ظرف 45 روز فهرستی از پروژه‌ها را برای بررسی به صندوق مربوطه ارائه دهد.
روزنامه "واشنگتن پست" نیز به نقل از منابع خود گزارش داد که شرایط جدید توافق در زمینه منابع معدنی میان کی‌یف و واشنگتن، به مثابه غرامتی است که اوکراین پس از شکست در برابر آمریکا باید بپردازد. این نشریه نوشت: «یکی از مقامات بلندپایه گفته که پیش‌نویس جدید توافق‌نامه این‌گونه به نظر می‌رسد: "اوکراین در وضعیت درگیری با آمریکا قرار داشت، شکست خورد، اشغال شد و اکنون باید مادام‌العمر غرامت بپردازد."»
این روزنامه همچنین یادآور شده که سند جدید، تمام حمایت‌های ایالات متحده از کی‌یف در جریان درگیری اوکراین را به‌عنوان بدهی در نظر گرفته که باید همراه با بهره، از محل درآمد حاصل از این توافق بازپرداخت شود.
الکسی گنچارنکو، نماینده پارلمان اعلای اوکراین، چند روز قبل اعلام کرد که مقامات این کشور به‌طور رسمی دریافت نسخه‌ای از پیش‌نویس توافق‌نامه جدید درباره منابع زیرزمینی از سوی ایالات متحده را تأیید کردند. وی افزود که از جانب اوکراین هیچ‌کس در تدوین این توافق‌نامه مشارکت نداشته و تنها تیم رهبری ترامپ در این زمینه فعالیت کرده است.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و سی و یکمین (1131) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
کی‌یف خواستار اصلاح توافق منابع با آمریکا خواهد شد
خبرگزاری "بلومبرگ" به نقل از یک مقام مطلع گزارش داده که اوکراین قصد دارد خواستار اصلاحاتی در توافق منابع با ایالات متحده شود تا حجم بیشتری از سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی را به دست آورد.
در این گزارش آمده است: «اوکراین خواهان اعمال تغییراتی در توافق‌نامه اقتصادی گسترده‌ای است که از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیشنهاد شده، از جمله وعده‌ برای افزایش سرمایه‌گذاری‌های آمریکا. به گفته این منبع خبری، کی‌یف نمی‌خواهد در چارچوب این توافق‌نامه، ملزم به بازپرداخت کامل کمک‌های نظامی و اقتصادی دریافتی از ایالات متحده شود.»
روز جمعه، مقام‌های اوکراینی یک تماس ویدئویی با نمایندگان آمریکایی، از جمله مشاوران حقوقی، برقرار کردند تا توضیحاتی درباره پیش‌نویس حدوداً 60 صفحه‌ای شکل اصلاح شده این توافق‌نامه دریافت کنند. 
به نوشته "بلومبرگ"، طرف آمریکایی نسبت به اعتراض‌های اوکراین، از جمله نگرانی‌ها در مورد احتمال ایجاد مانع برای عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، مخالفتی ابراز نکرده است. این موضوع می‌تواند نشان‌دهنده آمادگی واشنگتن برای ایجاد اصلاحاتی در متن توافقنامه باشد. با این حال، منبع یادشده تأکید کرده است که تهیه پیشنهادهای نهایی کی‌یف برای اصلاح مفاد توافق‌نامه، مستلزم کار قابل توجهی خواهد بود.
افزایش حملات نیروهای مسلح اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین طی شبانه‌روز گذشته چندین حمله به شبکه‌های برق، پست‌های برق و ترانسفورماتورها در منطقه بلگورود روسیه انجام داده‌اند.
در این گزارش تأکید شده که در نتیجه این حملات از سوی نظامیان تحت فرماندهی کی‌یف، برق بیش از 1٬100 مشترک در منطقه گرایورونسکی و بیش از 8٬000 نفر در منطقه بوریسوفسکی قطع شده است.
وزارت دفاع روسیه همچنین توضیح داد که ارتش اوکراین تعداد حملات خود به زیرساخت‌های انرژی را افزایش داده، با وجود اینکه ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، پیش‌تر به وجود یک مهلت توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی که میان روسیه و آمریکا توافق شده بود، اذعان کرده بود.
برنامه وزارت دفاع اوکراین برای ایجاد نیروهای فضایی
ایکاترینا چرنوگورنکو، معاون وزیر دفاع اوکراین در امور دیجیتال‌ اعلام کرد که در وزارت دفاع این کشور اداره سیاست فضایی تشکیل شده که هدف آن کمک به ایجاد نیروهای فضایی است. به گفته وی، این اداره همچنین وظیفه هماهنگی میان شرکت‌های دولتی و خصوصی، و همچنین همکاری دانشمندان با نیروهای دفاعی اوکراین را بر عهده دارد.
معاون وزیر دفاع گفت: «ما قانونی در زمینه فعالیت‌های فضایی داریم که بیان می‌کند وزارت دفاع باید سیاست حوزه فضای نظامی را تدوین کند. این تنها شامل خرید راه‌حل‌های نوآورانه از مهندسان نمی‌شود، بلکه شامل ایجاد نیروهای فضایی نیز هست».
او همچنین افزود که این نهاد قصد دارد تا به مشتری اصلی تجهیزات، محصولات و خدمات فضایی در اوکراین تبدیل شود. چرنوگورنکو تاکید کرد که تا سال 2030، اوکراین قصد دارد ماهواره‌های ملی برای اهداف دفاعی، سامانه هشدار حملات هوایی و سامانه پایش فضای کیهانی در اختیار داشته باشد.
تاکید مجارستان بر اهمیت توافقات میان روسیه و آمریکا برای اوکراین
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که توافقات میان روسیه و ایالات متحده نقش تعیین‌کننده‌ای در حل‌وفصل درگیری در اوکراین خواهند داشت و تمامی طرف‌های ذی‌نفع، از جمله کی‌یف، ناگزیر به پذیرش آن خواهند بود.
وی یادآور شد که ایالات متحده هم‌زمان با روسیه و اوکراین در حال مذاکره است، اما توافقات میان مسکو و واشنگتن باید نقش اصلی را در این روند ایفا کنند.
وزیر خارجه مجارستان افزود، وقتی صحبت از توافق روسیه و آمریکا به میان می‌آید، روشن است که آمریکایی‌ها دائماً با اوکراینی‌ها در حال رایزنی هستند و این کشور نیز به‌نوعی در این روند مشارکت دارد. او همچنین افزود که هیچ‌کس توان مخالفت با توافق روسیه و آمریکا را نخواهد داشت.
سییارتو ابراز اطمینان کرد که حتی اتحادیه اروپا نیز که رهبرانش همچنان از ادامه درگیری در اوکراین حمایت می‌کنند، ناچار به پذیرش این توافقات خواهد شد. وی یادآور شد که در حال حاضر، بروکسل از مذاکرات میان روسیه و آمریکا درباره موضوع اوکراین کنار گذاشته شده است.
سییارتو طرح اعزام حافظان صلح به اوکراین را نامناسب و زودهنگام دانست
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان در مصاحبه‌ای با اشاره به روند حل‌وفصل مناقشه اوکراین اعلام کرد که پیشنهاد کشورهای اتحادیه اروپا برای اعزام حافظان صلح به اوکراین کاملاً نامناسب و زودهنگام است، چرا که در حال حاضر هیچ شرایطی برای آن وجود ندارد.
وی اظهار داشت: «تمام این ایده‌های اروپایی که در حال حاضر مطرح می‌شوند، کاملاً بی‌ربط هستند، چرا که موضوع حفظ صلح زمانی مطرح می‌شود که صلحی وجود داشته باشد. صحبت از حفظ صلح در بحبوحه جنگ، کاملاً مضحک است. بنابراین مشخص نیست که اساساً نیروهای حافظ صلح به آنجا خواهند رفت یا نه، و اگر بله، چه زمانی و چگونه. برای چنین چیزی حتی حداقل شرایط نیز مهیا نیست. از این رو، به نظر من گفت‌وگوهای مداوم درباره حافظان صلح تنها نشان‌دهنده تمایل اروپایی‌ها برای مطرح کردن خودشان است و ربطی به واقعیت‌های موجود ندارد».
سییارتو تأکید کرد: «شاید روزی چنین چیزی رخ دهد، اما در حال حاضر هیچ چارچوب زمانی مشخصی برای آن وجود ندارد. اکنون ما باید صلح برقرار کنیم و بر سر شرایط آتش‌بس به توافق برسیم».
وی در پاسخ به سئوالی درباره موضع رهبران اتحادیه اروپا، وی گفت که آن‌ها همچنان به حمایت نظامی از اوکراین ادامه می‌دهند و در تلاش‌اند «آخرین اما بی‌ثمرترین گام را به‌سوی جنگ بردارند».
به عقیده وزیر خارجه مجارستان، این رویکرد دو دلیل دارد: اول، بروکسل نمی‌خواهد مسئولیت سیاست شکست‌خورده‌ای را که در سه سال گذشته دنبال کرده بپذیرد و دوم، از پاسخ دادن به پرسش‌های دشوار درباره میلیاردها یورویی که بی‌نتیجه در اوکراین هزینه شده، بیم دارد.
اوکراین واقعیت‌های میدانی در درگیری با روسیه را نادیده می‌گیرد
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان در تفسیر خود از مذاکرات روسیه و آمریکا برای حل بحران اوکراین ابراز عقیده کرد که اوکراین در تلاش است واقعیت‌های میدان نبرد را نادیده بگیرد، در حالی که این واقعیت‌ها نشان می‌دهد خط مقدم به‌جای پیشروی به شرق، در حال عقب‌نشینی به سمت غرب است.
وی یادآور شدکه کی‌یف و بروکسل همچنان بر ادامه عملیات نظامی اصرار دارند و نمی‌خواهند هیچ نتیجه‌ای از تجربیات سه سال اخیر بگیرند. سییارتو تأکید کرد: «تجربه این سه سال نشان می‌دهد که خط مقدم جبهه نبرد همواره به سمت غرب حرکت کرده و نه شرق».
وزیر خارجه مجارستان افزود که در طول این سه سال، وضعیت در میدان جنگ به‌وضوح بیشتر به نفع روسیه بوده است، با وجود صدها میلیارد یورو و مقادیر عظیمی از تسلیحات که از سوی کشورهای غربی به اوکراین ارسال شده است. با این حال، رهبران اتحادیه اروپا همچنان «اوکراین را به پیروزی بر روسیه تشویق می‌کنند»، در حالی که به گفته او، این هدف در برابر یک قدرت بزرگ دارای تسلیحات هسته‌ای، دست‌نیافتنی است.
تحولات اوکراین| ادعای جدید زلنسکی درباره «آتش‌بس انرژی»تحولات اوکراین|ماکرون همچنان در فکر اعزام نیرو استتحولات اوکراین|آمریکا شروط روسیه برای آتش‌بس را بررسی می‌کند دیپلمات پیشین اوکراین: کی‌یف و واشنگتن در مذاکرات ریاض شکست خوردند
کنستانتین یلیسیف، معاون سابق وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد که نمایندگان ایالات متحده و اوکراین در مذاکرات اخیر انجام شده در ریاض «به‌طور کامل شکست خوردند».
وی در یک مصاحبه رادیویی گفت: «ما، اوکراینی‌ها و آمریکایی‌ها، در این مذاکرات کاملاً باختیم. به‌زبان فوتبالی باید گفت، 5 بر صفر به ضرر ما بود».
به گفته این دیپلمات، اوکراین نتوانست در جریان مذاکرات با ایالات متحده، به شرایط مطلوب و قابل قبولی برای کشور دست یابد و بازنده این مذاکرات است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، چند روز قبل در کاخ سفید اعلام کرده بود که در مذاکرات ریاض، پیشرفت چشمگیری در گفت‌وگوها با روسیه و اوکراین حاصل شده است. به گفته وی، این مذاکرات به‌صورت مثبت در حال پیشرفت بوده و اجرای توافق آتش‌بس در دریای سیاه، کوچک‌ترین موضوع در این روند محسوب می‌شود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1388634/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقش امنیت در رشد اقتصادی و تحقق شعار سال

تشکیل 287 پرونده برای مجرمان اقتصادی

پیروزی آویسپا در لیگ ژاپن با پاس گل شهاب زاهدی

زلزله 6.2 ریشتری در سواحل ژاپن

تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه اعمال شد

اعمال تحریم‌های مرتبط با ایران علیه 3 شهروند و 3 نهاد روسیه از سوی آمریکا

جلسه در کاخ سفید برای فروش تیک تاک

تحریم‌های آمریکا علیه 3 شهروند روسیه و 3 نهاد در ارتباط با ایران

اعمال تحریم‌های مرتبط با ایران علیه 3 شهروند و 3 نهاد روسی

تحریم‌های تازه آمریکاه علیه انصارالله یمن

تولید بمب اتم توسط ایران سوژه رسانه اسرائیلی/ سرانجام این بازی خطرناک به کجا خواهد رسید؟

واکنش آلمان و ایتالیا به اعمال تعرفه‌های تجاری جدید آمریکا

تحریم‌های جدید آمریکا علیه انصارالله یمن

تصمیم قاطع ترامپ برای فروش بخش آمریکایی تیک‌تاک!

ایلان ماسک از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

درخشش بانکی‌ها و سکوت حقیقی‌ها در صنعت شیمیایی

چالش‌های بانک مرکزی اروپا در کنترل تورم

انتقاد عراقچی از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا علیه لفاظی‌ آمریکایی‌ها

واکنش تند اتحادیه‌اروپا به مجارستان

وزیر امور خارجه از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا علیه لفاظی‌های تحریک‌آمیز مقام‌های آمریکایی انتقاد کرد

علی علیپور به پرسپولیس؛ استقلال نه، به خانه برمی‌گردم!

اتحادیه اروپا پس از دستگیری امام‌اوغلو در روابط با ترکیه تجدیدنظر می‌کند

دورنمای حل‌ بحران اوکراین، موضوع مذاکرات لاوروف و وانگ یی

آمار زندانیان افغان در کشورهای مختلف اعلام شد

تعداد زندانیان افغان در ترکیه و ایران

طالبان: اقدام روسیه در راستای منافع دو کشور است

تحولات اوکراین|مشکل رویکرد آمریکا برای حل‌وفصل مناقشه

پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 14 فروردین ماه 1404 / دلار فردا صعود می کند یا سقوط؟

بمباران مخازن آب الحدیده و شهادت 61 یمنی در حملات جنگنده های آمریکایی

پیام هشدار آمیز عراقچی به آمریکا

انتقاد عراقچی از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا علیه لفاظی‌های تحریک‌آمیز مقام‌های آمریکا

خبر رسانه خارجی از برنامه ایران برای جنگ با آمریکا/فیلم

ضربه‌ای سنگین به ترامپ و ماسک؛ نامزد دموکرات‌ها در انتخابات دادگاه عالی ویسکانسین پیروز شد

زمان سفر مقام مهم بین‌المللی به ایران در بحبوحه تنش با آمریکا، مشخص شد

حمله موشکی انصارالله به ناو هواپیمابر آمریکایی

هشدار رهبر انقلاب به آمریکا: هرگونه شرارت با پاسخ سخت ایران روبرو خواهد شد!

تعرفه‌‎های آمریکا و دورنمای جنگ تجاری در جهان

انتقاد عراقچی از عدم موضع‌گیری اروپا علیه لفاظی‌های آمریکا |‌ به هر تعرضی با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم

چرا رهبر انقلاب، جنگ با آمریکا را بعید می دانند؟

فوری؛ رسانه‌های اسرائیلی: جنگ با ایران نزدیک است!/ عراقچی عراقچی: پاسخ قاطع می‌دهیم

حمله جنگنده‌های آمریکایی به مخازن آب الحدیده

تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه

فوری؛ رسانه‌های اسرائیلی: جنگ با ایران نزدیک است!/ عراقچی: پاسخ قاطع می‌دهیم

فرار به سمت حجاب به جای پاسخ درباره قطب جنوب!

آرامش پیش از طوفان؛ آیا خط قرمزهای در حال ذوب شدن هستند؟

ناتو در سال جاری 20 میلیارد یورو به اوکراین اختصاص داده‌ است

درخواست عربستان و مصر از جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از تخلفات رژیم صهیونیستی

الجولانی: شام قوی، منطقه را قوی می‌کند

بیش از نیمی از آمریکایی‌ها: سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ به اقتصاد آسیب می‌زند

قهرمان جام ملتهای آسیا رقیب کارلوس کی روش شد